Доц. д-р Светлозар Стефанов

 

 
 

ДОБРЕ ДОШЛИ !

 
Начало Биография Публикации Дисциплини За контакти СТАРТИРА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

 СТАРТИРА ПРОЕКТ СТУДЕНТСКИ ПРАКТИКИ

 ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ

 Стартира официалния сайт на Доц. д-р Светлозар Стефанов


Прочети всички новини

 Начало
 Биография
 Публикации
 Дисциплини
 Професионално обучение
 Център за обучение
 Контакти

 Правила за работа
 За вас студенти
 Мисли за образованието
 Вицове
 Галерия
 Полезни връзки
Ако Ви предстои да изберете кариера и не знаете на къде да се насочите - ето Ви 10 причини защо да учите счетоводство.

1. Винаги ще има търсене
Бизнесът, държавните институции, нестопанските организации, дори и физически лица, занимаващи се с бизнес - докато те съществуват и докато съществува иконимиката като цяло, винаги ще има нужда от счетоводители.

2. Може да изберете как и къде да работите
Отново изборът Ви идва от това колко много потенциални работодатели съществуват (вижте пак точка 1). Но ако желаете да работите на свободна практика - нямате проблем. Счетоводната дейност позволява това - сами може да избирате фирмите, които ще поемете, работните си дни и часове, както и от къде да извършвате дейността си - включително дори и от собствения си дом.

3. Работата Ви има значение
Да, ще имате много отговорности. Но работата Ви ще означава много - бизнес решенията на фирмата или организацията ще са пряко повлияни от изводите, до които ще доведе Вашата дейност.

4. Ще сте експерт
Дейността го изисква. Не просто ще знаете как да извършвате счетоводни сметки, но и с практиката ще научвате все повече за това как работи един бизнес, какви са тенденциите и как да ги тълкувате. Освен това счетоводителите са хора, които пораждат доверие и собствениците на бизнес често ще Ви търсят за съвети и насоки.

5. Никога няма да Ви е скучно
Тук може и да Ви изненадаме, но счетоводството е всичко друго, но не и скучно!
Навлезете ли в материята ще се изненадате пред колко нови ситуации ще се изправяте ден след ден, с какви казуси и заплетени случаи може да Ви сблъска счетоводната практика. А търсенето на правилното решение никога няма да Ви остави да скучаете.

6. Ще се радвате на известно ниво на стабилност
Много хора учат, само за да нямат представа какво ще работят после. Счетоводството е занаят - придобиете ли го, пътят към добра и стабилна кариера е Ваш да го извървите.

7. Ще имате възможност да изследвате
Завършвайки счетоводство имате много години стабилна работа пред Вас. Може да започнете в една фирма, да опитате с друга, където да научите нови неща. Може да преподавате и дори след време да заемете ръководна позиция на база добрите си познания относно управлението на финансите в една фирма.

8. Ще срещнете много интересни хора
Без значение дали говорим за преподаватели, колеги, клиенти или шефовете Ви - счетоводната кариера ще Ви срещне с различни личности, а това както знаете е най-добрият начин да разширите хоризонтите си.

9. Ще се учите постоянно
Промените, рефлектиращи върху работата на счетоводителя, са постоянни - от чисто законовите изменения до нови изисквания, технологии и програми. Някои значително ще улеснят работата Ви, други няма да харесате, но постоянното научаването на нещо ново Ви е гарантирано.

10. Имате място за растеж
Както вече следва да сте осъзнали - счетоводството е важна и многостранна дейност. Счетоводители са необходими навсякъде, затова и избирайки да учите за такъв ще имате добър избор от работни позиции и, разбира се, място за израстване в кариерата.
Добрите счетоводители си изграждат име на такива и биват уважавани от колеги, клиенти и партньори.Който иска много да знае, трябва малко да спи
Руска поговорка


Образованието е богатство, приложението му - съвършенство
Арабска поговорка


"Ако сложите правителството да отговаря за пустинята Сахара, след 5 години би могло да има недостиг на пясък."
Милтън Фридман


Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет – Сократ.


Най-важното е не всеобхватното знание, а всеобхватната способност за разбиране – Демокрит.


Глупавият проумява само онова, което вече е станало – Омир.


Математиката не се учи, с нея се свиква


Образованието е това, което остава, когато забравим всичко, което сме научили


Най-необходимото познание е да се научиш да забравяш ненужното.
Антистен        Дизайн и програмиране: Милен Атанасов