Доц. д-р Светлозар Стефанов

 

 
 

ДОБРЕ ДОШЛИ !

 
Начало Биография Публикации Дисциплини За контакти СТАРТИРА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

 СТАРТИРА ПРОЕКТ СТУДЕНТСКИ ПРАКТИКИ

 ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ

 Стартира официалния сайт на Доц. д-р Светлозар Стефанов


Прочети всички новини

 Начало
 Биография
 Публикации
 Дисциплини
 Професионално обучение
 Център за обучение
 Контакти

 Правила за работа
 За вас студенти
 Мисли за образованието
 Вицове
 Галерия
 Полезни връзкиВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ

Уважаеми колеги,

През периода 2013-2014 година, Икономически универрситет – Варна, изпълнява проект „Студентски практики,” финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси, „ на Европейския съюз. Проектът приключва на 31.12.2014 година. Проектът позволява, студентите бакалаври и магистри да проведат парктика в продължение на 240 часа в реална фирма, по специалността в която следват. За времето на практиката, студнетът получава стипендия в размер на 480 лева. Практиката може да бъде проведена и в учебно време на 4-часов или 8-часов работен ден, по желание на студента.
Препоръчвам Ви да се възползвате от тази възможност. За целта следва да се регистрирате в сайта на проекта (http://praktiki.mon.bg/sp/) и да кандидатствате за позиция, която е обявена от съответния работодател. След като, работодателят, Ви одобри за позицията, следва да ме изберете като академичен наставник (ако кандидатствате за позиция „счетоводител,”) за да мога да Ви подготвя и потвърдя програма за практиката. Работодателят ще определи т. нар. ментор, лице от фирмата, което ще Ви обучава по време на практиката. Ако си изберете фирма и работодателят Ви одобри, може да ме изберете за академичен наставник и да започнете практиката. Тъй като в мого случаи регистрираните работодатели, отказват практиката, по една или друга причина (примерно вече заети бройки или други причини), при желание от Ваша страна, мога да Ви насоча към специализирани счетоводни предприятия, където може да проведете тази практика, и които няма да Ви откажат. Тези предприятия са в град Варна и са регистрирани в електронната платформа. За целта следва да ми отговорите на мейл (snstef@mail.bg), като посочите:

1. Име, презиме, фамилия
2. Завършен курс на обучение
3. Периода на практиката дали сега или през есента и зимата
4. Часове практика на ден, т.е дали искате да сте на пълен работен ден 8 часа или на 4 часа

Надявам се, че разбирате, че идеята на това писмо е да се ориентираме предварително за Вашите желания и да се опитаме да Ви помогнем да изберете предприятие и академичен наставник. Очаквам да се включите активно в проекта „Студентски практики. Проектът позволява да проведете практиката веднъж като бакалаври и веднъж като магистри
Ако имате въпроси или проблеми, не се притеснявайте да се свържете с мен
Поздрави успех доц. д-р Светлозар Стефанов – катедра „Счетоводна отчетност.”
Дата: 04:09:07 11.09.2013        Дизайн и програмиране: Милен Атанасов